Ahmetović: Pozivam sve one koji destabiliziraju BiH da mene lično ne brane

Preporučujemo

 Nezavisni blok nije bio na današnjoj sjednici jer procjenjujemo da kada bi uveli princip da razgovaramo o izjavama članova Predsjedništva, vjerovatno bi morali imati svakodnevne sjednice jer njihove sjednice, u principu, destabiliziraju državu BiH i ne donose ništa dobro za građane naše zemlje, kazao je Sadik Ahmetović, poslanik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu PSBiH.

– Rezultat rada i Predsjedništva i svih organa u BiH na samom začelju kada je upitanju napredak BiH prema EU i rezultat rada aktuelnih vlasti je da svaki dan sve više mladih ljudi bježi iz BiH. Poslije ovog današnjeg cirkusa vjerovatno će se još više pojačati odlazak mladih ljudi. Pozivam sve one koji na bilo koji način destabiliziraju BiH da mene lično ne brane, kazao je Ahmetović.

- -

Inače, grupa poslanika u Predstavničkom domu PSBiH podnijela je danas zahtjev za sazivanje hitne sjednice Doma u roku od tri dana o temi Privremeni izvještaj Evrospke komisije 2018. Ovu inicijativu podnijeli su poslanici iz Nezavisnog bloka, Saveza za bolju budućnost (SBB) , Stranke demokratska aktivnosti (A-SDA) i Socijaldemokratske partije (SDP).

Poslanik Nezavisnog bloka Senad Šepić obrazložio je da Parlament BiH mora biti “motor” rješavanja stvarnih problema, a na prvom mjestu to je evropski put zemlje.

– Svi politički lideri su u potpisali Izjavu o evropskoj opredijeljenosti zemlje i obavezali se da će aktivno raditi na tome da BiH što prije postane članica Evrospke unije, rekao je Šepić, dodajući da izvještaji EK o BiH govore da je zemlja na začelju tih procesa u odnosu na zemlje regije.

Napomenuo je da bi se na ovoj sjednici moglo govoriti o stvarnim problemima u BiH te je izrazio nadu da će Kolegij Doma razumjeti i prihvatiti ovu inicijativu, piše Oslobođenje.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...