Ajnadžić potvrdio: Stanovnici Nahoreva vodu će imati u svojim kućama 10. februara

Preporučujemo

Stanovnici Nahoreva, Nahorevskih Brda, Muharemovića i naselja Selje vodu će u kućama, nakon više od dvije decenije čekanja, dobiti 10. februara. Potvrdio je ovo za Index.ba načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Voda bi vjerovatno bila puštena i u januaru, ali je problem bio u Komisiji za tehnički prijem, zbog čega je Ajnadžić od Gradske uprave Sarajevo tražio imenovanje nove.

Realizacija ovog projekta započeta je u novembru 2016. godine zemljanim radovima na izgradnji rezervoara na lokalitetu Nahorevska brda, koji su nakon zimskog perioda nastavljeni u februaru.

Izvršena je kaptaža izvorišta vode na lokalitetu Klanice, izgrađen rezervoar Nahorevska brda, izgrađena glavna vodovodna mreža u dužini 16 kilometara. Osim toga, instalirana je sva pripadajuća oprema i izvršena proba i distribucija vode od kaptaže Klanice do rezervoara Nahorevska brda. Izgrađen je i pristupni put koji omogućava nesmetan pristup vozilima radi nadzora i održavanja vodovoda.

Rebalansom prošlogodišnjeg budžeta obezbijeđena su dodatna sredstva kojima je finansirana izgradnja vodovodnih priključaka za 350 domaćinstava kako bi ovaj vodovodni sistem bio u punoj funkciji, dok budući korisnici sami finansiraju troškove izgradnje šahta, nabavke i ugradnje baždarenog vodomjera, te dovođenje vode cijevima u njihov stambeni objekat.

Izgrađen je i pristupni put koji omogućava nesmetan pristup vozilima radi nadzora i održavanja vodovoda, kao i video nadzor i alarmni sistem na rezervoaru.

(Index.ba)

Najnovije

Turski ambasador Girgin pozvao učenike iz BiH da se prijave: “Stipendije Turkiye” nude velike mogućnosti

Ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Sadik Babur Girgin pozvao je sve buduće studente iz Bosne i Hercegovine da...