Ajnadžiću uručena Povelja Zlatna Ahdnama

preporučujemo

Na manifestaciji “555 godina sultan Mehmed Fatihove bosanske Ahdname“ koju je u ponedjeljak 28. maja 2018. godine organiziralo Udruženje „Bosansko-tursko prijateljstvo Bosfor“ načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću je uručena Povelja Zlatna Ahdnama.

Predsjednik Udruženja „Bosansko-tursko prijateljstvo Bosfor“ Rizvan Halilović je naglasio da se dodjelom priznanja želi odati poštovanje ljudima koji su dali doprinos reafirmaciji multikulturalnosti, ljudskih prava i sloboda u BiH, dekomraktije i međunarodnog subjektiviteta i suvereniteta BiH, kao demokratske, suverene države koja želi u EU i NATO.Da podsjetimo, Ahdnamom je sultan pod svoju zaštitu stavio bosanske katolike, garantirao im ličnu i imovinsku sigurnost i slobodu vjerskog djelovanja, a onima koji su izbjegli dao garancije da se mogu vratiti.

Povelju Zlatna Ahdnama su dobili i Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić, te akademik Ljubomir Berberović.

Najnovije

Sarajevski ugostitelj tvrdi da im se Forto sveti: Kafići u RS-u imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo iftariti

Kako je odlučila Vlada KS, na prijedlog Kriznog štaba KS, od danas su na snazi nove mjere povodom epidemiološke...