Akademik Mujo Demirović uz Nezavisni blok i Senada Šepića

Preporučujemo

Akademik Mujo Demirović pristupio je Nezavisnom bloku i daje apsolutnu podršku Senadu Šepiću za izbor u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Akademik Demirović je uvaženi bosanskohercegovački sociolog, politolog i istraživač, obavljao je i dužnost dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću i rektora Univerziteta u Bihaću. Također, kao ministar obrazovanja i nauke FBiH, dao je veliki doprinos u reformi visokog obrazovanja, te nauci i kulturi u BiH, a tokom rata vršio je komandne dužnosti u Petom korpusu Armije RBiH.

”Kao bivši član i visoki dužnosnik SDP-a BiH, smatram čistu manipulaciju savez ASDA i SDP-a BiH, te je vrlo neodgovorna i neozbiljna izjava predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, da ga parafraziram – nije bitno od koga je podrška, važno je da smo je dobili. Svim ozbiljnim ljudima jasno je da su to dvije nespojive političke strukture i da to Krajišnici neće podržati, a da će ovim neprincipijelnim svezom naročito izgubiti SDP, jer će se još više stvoriti haotično stanje unutar članstva te stranke, a Denis Bećirević će u konačnici biti gubitnik. Nemam pravo na šutnju i nedjelovanje. Na to me obavezuju moje patriotske i intelektualne osobine, a posebno moja Bosna i Hercegovina. Moje krajiško srce kao i uvijek kuca za jednu jedinu domovinu. U Nezavisnom bloku prepoznajem kapacitet i ljude koji žele prosperitetnu BiH, te se stavljam u funkciju izgradnje nove političke paradigme koju predvodi NB i Senad Šepić, koji je najsposobniji i najkredibilniji kandidat za člana Predsjedništva BiH, te mu ovim izražavam svoju punu podršku”, izjavio je akademik Demirović.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...