Akcija “Akademik”: Oduzeto 14 kilograma skanka

preporučujemo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA su dana 21.02.2018. godine, pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom, te policijskim službenicima Granične policije BiH i MUP-a RS, nakon višemjesečne istrage realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Akademik”.

Prilikom realizacije navdene akcije na području grada Banja Luka slobode su lišena tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Organizovani kriminal“ iz člana 250. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Krivičnog zakona BiH.

U toku pretresa motornog vozila koje su koristila pomenuta lica, u posebno napravljenom skrovištu iza zadnjeg sjedišta vozila pronađeno je i privremeno oduzeto oko 14 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank.

Pored pretresa u Banja Luci policijski službenici SIPA-e i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su pretrese na više lokacija na području grada Istočnog Sarajeva i Trebinja.

Tom prilikom na navedenim lokacijama pronađeni su i privremeno oduzeti jedna puška M-48 sa 369 komada municije cal.7,9 mm, više mobilnih telefona te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Lica lišena slobode, kriminalistički su obrađena u prostorijama MUP-a RS, te će u zakonski određenom roku biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiocu, navodi se u saopćenju SIPA-e.

Najnovije

Sarajevski ugostitelj tvrdi da im se Forto sveti: Kafići u RS-u imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo iftariti

Kako je odlučila Vlada KS, na prijedlog Kriznog štaba KS, od danas su na snazi nove mjere povodom epidemiološke...