Akcija BIS: Povratak bivšeg kina Imperijal i vi možete biti dio priče

Preporučujemo

Deset godina nakon posljednje projekcije, sarajevsko kino Imperijal vraća se Sarajevu u drugačijem ruhu ali koje će obogatiti kulturnu scenu glavnog grada.

Ekipa mladih ljudi krenula je u ovu priču puna entuzijazma računajući na podršku raje, te je pokrenuta i kampanja sakupljanja novca. Planirano je da obnovljeni prostor bude otvoren na jesen ove godine.

- -

Zvaničan naziv projekta je BIS, skraćenica od Brew Imperial Society – simbol povratka bivšeg kina na scenu sa novim poglavljem u svojoj historiji.

– Gromoglasnim aplauzom spremni smo da dočekamo ponovno otvaranje vrata kultnog sarajevskog mjesta. Umjetničke izložbe, koncerti, nastupi stand-up komičara, filmske projekcije, pozorišne predstave i edukacije u kombinaciji sa kreativnom i raznovrsnom ugostiteljskom ponudom samo su dio ponude Imperijala, koji će oslikavati kulturnu i društvenu scenu Sarajeva.

Koncept će istovremeno predstavljati bogatstvo prošlosti kroz priču o kinu Imperijal, te sadašnjosti kroz kulminaciju svega što smo naučili u dosadašnjem radu kroz craft pivarstvo – navode iz BIS-a.

- -

Prva akcija čišćenja prostora održana je 17. februara, a pred njima je još puno posla. Ukoliko želite i vi biti dio ove priče to možete učiniti putem ove stranice.

Da bi cilj bio postignut potrebno je 25.600 konvertibilnih maraka (16.000 američkih dolara) za kupovinu visokokvalitetnog projektora, kino platna i miksete koji će biti redovna potreba u sklopu kulturno-zabavnog sadržaja BIS-a.

– Vaša podrška ovoj kampanji će 100% biti usmjerena ka kupovini ovih elemenata, tako da, kada dođete radi omiljene predstave, benda ili filmske projekcije u “Brew Imperial Society”, znat ćete da ste upravo vi to omogućili – poručuju iz BIS-a.

Također,  s obzirom da je zgrada u kojoj će se nalaziti BIS nacionalni spomenik, potrebni građevinski i enterijerski radovi neće ni na koji način oštetiti njenu vrijednost i vanjski izgled, ali će zato dinamika izvedbi odrediti tačan datum otvaranja.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...