AKCIJA MUP RS Banjalučani pali na “Ispitu”: Uz lažne dokumente polagali njemački

Preporučujemo

Dvadesetdevetogodišnji A.K. iz Banja Luke uhapšen je u akciji kodnog naziva “Ispit” koja se sprovodi u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela “Falsifikovanje isprava”.

A.K. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od maja do oktobra 2018. godine, preko društvene mreže pronašao osobu iz Republike Srbije, koje se bavi izradom falsifikovanih dokumenata.

- -

Iz PU Banja Luka su naveli da je osumnjičeni od njega naručio lične karte koje su izrađene na osnovu dostavljenih fotografija i ličnih podataka osoba za koje je trebalo da se polaže ispit pred komisijom za dobijanje certifikata o položenom ispitu njemačkog jezika, radi kvalifikacije i dobijanja radnog mjesta i radnje dozvole u zemljama Evropske unije.

“Daljim radom utvrđeno je da su osobe inicijala D.D.(1977) iz Banje Luke i S.K.(1993) iz Bosanske Gradiške, za novčani iznos od 200 KM, na osnovu falsifikovanih ličnih karti sa njihovim fotografijama, a ličnim podacima osoba za koje su polagali ispite, odlazili da polažu ispite u Banjoj Luci i Doboju i dobijali certifikate o položenom njemačkom ispitu”, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih osoba za krivična djela “Falsifikovanje isprave”, te da se nastavi rad u cilju utvrđivanja eventulanog postojanja i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa navedenim, objavile su Nezavisne.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...