AKCIJA MUP RS Banjalučani pali na “Ispitu”: Uz lažne dokumente polagali njemački

preporučujemo

Dvadesetdevetogodišnji A.K. iz Banja Luke uhapšen je u akciji kodnog naziva “Ispit” koja se sprovodi u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela “Falsifikovanje isprava”.

A.K. se sumnjiči da je u vremenskom periodu od maja do oktobra 2018. godine, preko društvene mreže pronašao osobu iz Republike Srbije, koje se bavi izradom falsifikovanih dokumenata.

Iz PU Banja Luka su naveli da je osumnjičeni od njega naručio lične karte koje su izrađene na osnovu dostavljenih fotografija i ličnih podataka osoba za koje je trebalo da se polaže ispit pred komisijom za dobijanje certifikata o položenom ispitu njemačkog jezika, radi kvalifikacije i dobijanja radnog mjesta i radnje dozvole u zemljama Evropske unije.

“Daljim radom utvrđeno je da su osobe inicijala D.D.(1977) iz Banje Luke i S.K.(1993) iz Bosanske Gradiške, za novčani iznos od 200 KM, na osnovu falsifikovanih ličnih karti sa njihovim fotografijama, a ličnim podacima osoba za koje su polagali ispite, odlazili da polažu ispite u Banjoj Luci i Doboju i dobijali certifikate o položenom njemačkom ispitu”, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih osoba za krivična djela “Falsifikovanje isprave”, te da se nastavi rad u cilju utvrđivanja eventulanog postojanja i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa navedenim, objavile su Nezavisne.

Najnovije

Prognoza za BiH: Zima će biti hladnija od prošlogodišnje

Na temelju rezultata dinamičkih i statističkih modela od strane MedCOF-a17 i SEECof-a 26, kao i produkata FHMZBiH, na području...