Akcija policije u TK, pretresi na 10 lokacija

Preporučujemo

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica i Kalesije su od 28.05. do 30.05.2018. godine na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na 10 lokacija, saopćeno je danas iz MUP-a.

Prilikom pretresa, pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj cal 9 mm, tri gasna pištolja, tri bušilice, četiri motorke, 2 brusilice, električni trimer, dva francuska ključa, tehnički predmeti (CD player, kasetofoni, i zvučnici), 5 manjih pakovanja od pvc. folije u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „canabis“, 8 manjih pakovanja od pvc. folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, 68. kom. tableta „Suboxon“, 1 manje pakovanje od pvc. folije u kojem se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, digitalna vaga i tri šprice sa iglom, prenosi N1.

- -

O navedenIm aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedeni događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv H.D. 1998. godine, nastanjen na području Grada Tuzle, J.H. rođen 1971. godine iz Tuzle, J.C. rođen 1958. godine, nastanjen na području općine Lukavca bit će dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 KZ FBiH; M.M., rođen 1985. godine, nastanjen na području Gračanice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz čl. 239. stav 3 KZ FBiH; B.I., rođen 1967. godine, nastanjen na području općine Kalesije, N.Dž., nastanjen na području Grada Tuzle, S.B., rođen 1940. godine iz Lukavca i S.K., rođen 1991. godine, nastanjen na području općine Gračanica bit će evidentiran prekršaj, propisan „Zakonom o oružju i municiji TK-a“ i H.I., rođen 1971. godine, nastanjen na području Kalesije.

U narednom periodu pronađeni i oduzeti predmeti će biti predmet provjera, saopćeno je iz MUP-a TK.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...