Akcija sarajevske policije: Uhapšen 38-godišnjak sa Sokoca, našli mu drogu i oružje

Preporučujemo

Sarajevska policija uhapsila je 38-godišnjeg V. Heću, rođenog na Sokocu, a nastanjenog u Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te posjedovanje oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Hapšenje je izvedeno u aklopu akcije koju su proveli pripadnici Sektora krim-policije, pod nadzorom sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.
U sklopu akcije obavljeni su pretresi na području općine Novi Grad Sarajevo, te su tom prilikom pripadnici policije pronašli i oduzeli tri PVC pakovanja najvjerovatnije marihuane, bruto mase od oko 369, te tri PVC pakovanja materije za koju se sumnja da je spid, bruto mase od oko 655,30 grama.

- -

Također, pronađen je i oduzet pištolj kalibra 7,62 mm, sa pripadajućim okvirom, metalno tijelo puške s mehanizmom i cijevi, metalno tijelo puške s rukohvatom i skraćenim kundakom, kao i dvije metalne spojene cijevi, tzv. dvocijev, dužine 30 centimetara, sa glavom puške sa spoljnim udaračima i skraćenim kundakom.
Pored toga pronađen je i određeni iznos gotovine u eurima i markama, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Uhapšeni muškaracpredat je u prostorije za zadržavanje uhapšenih ooba MUP-a KS, a pripadnici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine nastavljaju rad na ovom predmetu.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...