Akcija SIPA-e u Sarajevu: Nastavak Zadruge II

preporučujemo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u okviru predmeta kodnog naziva ”Zadruga II”, izvršili privremeno oduzimanje predmeta te poslovne i knjigovodstvene dokumentacije od jednog fizičkog i jednog pravnog lica na području Sarajeva, saopćeno je jutros iz SIPA-e.

Kako navode iz ove Agencije, spomenute aktivnosti su realizovane u srijedu na osnovu Naredbe Kantonalnog suda Kantona Sarajevo, zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela ”Organizovani kriminal” iz člana 342. stava (3) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: KZ FBiH) u vezi sa krivičnim djelima ”Zloupotreba službenog položaja” iz člana 383. stava (3) u vezi sa stavom (1) KZ FBiH i ”Pranje novca” iz člana 272. stava (4) u vezi sa stavom (1), (2) i (3) KZ FBiH u iznosu od preko 380.000,00 KM.

Istog dana je nad dvije odgovorna osobe u pravnom licu su izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama SIPA-e.

Najnovije

Evropski zvaničnici se oprostili od Merkel: Bez vas će EU biti kao Pariz bez Eiffelovog tornja

Njemačka kancelarka Angela Merkel broji posljednje dane na ovoj funkciji, a samit Evropske unije koji se jučer i danas...