Akcija SIPA-e u više gradova još traje: Zasad uhapšeno 13 osoba

preporučujemo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje provode operativnu akciju “Bjegunac” u okviru koje je do sada na području Bijeljine, Brčko distrikta, Špionice, Pelagićeva i Orašja uhapšeno 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelom neovlaštene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga.

– Tokom dosadašnjih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva “Bjegunac” policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli 82,76 grama opojne droge kokain i 27,19 grama smjese, te 5936.012 grama opojne droge marihuana, tri drobilice, jednu vagu, 170 komada sjemenke indijske konoplje, 105 komada tableta, municiju – 82 komada, šet ručnih bombi, dva putnička motorna vozila, 21 mobilni telefon sa pripadajućim SIM karticama, uređaj za ometanje signala, 1515 EURA i 1500 KM, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – saopćeno je iz SIPA-e.

Dodaju da su uhapšeni sprovedeni su u službene prostorije i da je nad njima u toku kriminalistička obrada.

Akcija je počela jutros, a iz Policije Brčko distrikta ranije su saopćili da je akcijom obuhvaćeno 15 osoba, od kojih su dvojica pripadnici Policije Brčko distrikta.

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...