Akcija “Smart”: Privedene dvije osobe, pronađena droga i oružje

Preporučujemo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jučer pod nadzorom Tužilaštva BiH realizovali akciju kodnog naziva “Smart” u kojoj su dvije osobe privedene zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivčno djelo iz člana 195. stava 2. “Neovlašteni promet opojnim drogama“ Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine izvršili pretres stambenih objekata i pratećih prostorija, motornih vozila i lica na tri lokacije na području Sarajeva.

- -

Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto oko 4,3 kilograma grumenasto-kristalne materije, koja ima morfološke karakteristike opojne droge “metamfetamin“ (speed), 280 komada tableta, koje svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin“ (extasy), digitalnu vagu, dvije automatske puške sa pripadajućim okvirom i 123 komada metaka cal. 7,62 mm i jedan mobilni telefon.

Privremeno oduzeti predmeti će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad privedenim osobama, koja su u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...