Akcija VBA, Vojne policije i MUP-a: Uhapšen pukovnik Vojske Srbije

Preporučujemo

Pripadnik Vojske Srbije pukovnik V. S. priveden je u akciji Vojne policije, VBA i MUP-a. Saslušano više osoba zbog sumnje da su izvršile krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja.

Vojna policija je u saradnji sa Vojnobezbjednosnom agencijom Ministarstva odbrane i MUP-om Srbije sprovela policijsku akciju tokom koje je saslušano više lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična djela trgovina utjecajem i zloupotreba službenog položaja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Akcija je provedena po nalozima nadležnih tužilaštva u Beogradu i Novom Sadu,

Nakon višemjesečnog angažovanja i prikupljanja dokaza, priveden je pripadnik Vojske Srbije pukovnik V. S. kome je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom tužiocu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da ne želi da komentariše slučaj hapšenja pukovnika V. S. dok se ne donesu odgovarajuće presude protiv njega.

“Naravno da ćemo uvek postupati u skladu sa zakonom i u skladu sa nalogom nadležnog tužilaštva. Ono što je sigurno, to je da je Vojska Srbije ne bez razloga jedna od najpoštovanijih institucija u našoj zemlji, između ostalog zato što vodi računa o svom ugledu i onima koji u njoj rade”, istakao je Vulin, javlja RTS.

(Index.ba)

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...