- Advertisement -

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Preporučujemo

 

“Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika”, jasan je bio Vučić, prenosi B92.

Dodao je da je nama potreban mir i stabilnost, jer mi najbrže rastemo i tu šansu ne smijemo da propustimo.

“Očekujemo da nam kažu da li će da grade autoput od granice do Sarajeva. Što mi da gradimo do Kotromana ako vi nećete da gradite Višegrad-Sarajevo”, izjavio je on i dodao da ćemo “mi da završimo i naš dio do Bijeljine, a oni nisu ni počeli”.

Naglasio je da treba rješavati ozbiljne stvari.

“O čemu god da počnemo da pričamo oni kažu ‘da, da, ali vi ste počinili genocid’. Pričali smo o granicama, bio je prethodni sastav njihovog Predsjedništva. Ja im kažem dajte nam ovo gdje pruga ide za CG, dobit ćete najbolje zemljište. Kažem hajde da riješimo te probleme. Bakir mi kaže neki Bošnjaci smatraju da to nije dobro rješenje. To je nerješavanje problema”, zaključio je srbijanski predsjednik.

Osvrnuo se i na komentare o obilježavanju neustavnog 9. januara kao dana RS.

“Kažu strašno je ovo što se desilo 9. januara u RS, a bio defile policije. A ne pišete šta se desilo u Bužimu i u Sarajevu”, naveo je Vučić.

“Kad Srbe pitate, hajde da malo zakočimo i stanemo, hajde da iskoristimo ekonomske prilike. Mi da ubijamo Bošnjake na možemo, nećemo, ne smijemo…”, zaključio je on.

 

Pročitajte:  Vučić: BiH uvela sankcije Rusiji, Dodika i RS nisu pitali
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...