Aljoša Čampara ponovo u Domu naroda FBiH, zamijenit će Kemala Ademovića

Preporučujemo

Centralna izborna komisija BiH usvojila je danas na 16. sjednici odluku o potvrđivanju ostavki i dodjeli novih mandata političkog subjekta Naroda i pravde.

Danas je utvđen prestanak mandata zbog podnošenja ostavke u federalnom Domu naroda Kemala Ademovića jer je on izabran u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Mandat u Domu naroda Parlamenta FBiH dodjeljuje se Aljoši Čampari (NiP).

Ademović je podnio ostavku i u Skupštini Kantona Sarajevo pa će se mandat dodijeliti sljedećem kvalificiranom kandidatu Mehmedagić Mersihi.

Čampara je i u prethodnom mandatu bio delegat u Domu naroda Federacije BiH, a trenutno obnaša dužnost federalnog ministra unutrašnjih poslova te je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

NiP-ov zastupnik ranije je bio kritiziran jer “sjedi na tri fotelje” na što je on izjavio da su takve izjave populističke te da ne postoji sukob interesa u obnašanju više funkcija budući da nije imenovan novi saziv Vlade FBiH.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...