Ambasada Rusije u BiH: Putinov put vodi ka istinskoj nezavisnosti

Preporučujemo

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini saopštila je da je put ruskog predsjednika Vladimira Putina put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu, ka svjesnosti nacionalnih i egzistencijalnih interesa, te razumijevanju na koji način ih treba braniti.

U reagovanju na izjavu američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena u kojem je Putinov put nazvan “autoritarnim”, Ambasada Rusije ocijenila je da put američkog predsjednika Joea Bidena vodi “degenerativnom bezumlju, jer ne pravi razliku između istine i laži, demokratije i slobode, sa jedne, te ropstva i poniženja, sa druge”.

“Put Putina podržava ogromna većina stanovništva Rusije. Put Bidena – rekordno nizak broj Amerikanaca”, ističe se u saopštenju ruske Ambasade i poručuje Blinkenu da hrabro ide Bidenovim putem.

U saopštenju se navodi da je skoro polovina učesnika Samita za demokratiju održanog u SAD-u odbila da se pridruži završnom dokumentu ovog skupa ili njegovim pojedinim stavovima.

“Kada se upoznaješ sa nekim tekstovima učesnika Samita za demokratiju, onda stekneš čvrsto uvjerenje da ih napisala viještačka inteligencija. Ali, sve je u njima viještačko, pa nema nikakve inteligencije”, navode iz Ambasade Rusije.

Uz ocjenu da Washington za podršku demokratiji izdvaja milione, u saopštenju se konstatuje da je prvi znak države u bankrotstvu da sve probleme rješava uz pomoć mašine za štampanje novca.

Podsjećamo, američki državni sekretar Antony Blinken na svom zvaničnom Twitter profilu objavio je poruku u kojoj je kritikovao Milorada Dodika, predsjednika entiteta Republika Srpska.

“Napadi Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Putina. State Department kojeg zastupa amb. Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine zaslužuju”, stoji u poruci.

Najnovije

U Poljskoj održani protesti, pola miliona ljudi na ulicama

Pola miliona demonstranata se okupilo na ulicama Varšave u nedjelju 4. juna, kako navode predstavnici opozicije u Poljskoj koji...