Ambasadori Turske, Holandije i Irana posadili lipe u Aleji ambasadora

Preporučujemo

Ambasador Turske u BiH Haldun Koc, Holandije Reinout Vos i ambasador Islamske Republike Iran Mahmoud Heidari danas su u Aleji ambasadora u Sarajevu zasadili lipe čime su se pridružili diplomatskoj porodici ambasadora koji od 2000. godine lipama obogaćuju Aleju, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski ambasador Koc posadio je drvo u prisustvu supruge Pinar, nakon čega je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg događaja, koji se realizuje zahvaljujući projektu koji je 2000. godine počela općina Stari Grad.

- -

“To je divan projekat. Ja svojim ličnim učešćem, na današnjem okupljanju, mogu samo da potvrdim da ćemo podržati ovaj projekat i to je još jedan od odraza prijateljstva između BiH i Turske”, rekao je Koc.

Poručio je da je ovo još jedan od pokazatelja dobrih odnosa, saradnje i spremnosti Turske da iskoristi svaku moguću priliku kako bi prijateljstvo i dobri odnosi koji postoje između dvije zemlje dodatno unapređivali.

Ambasador Holandije u BiH Reinout Vos rekao je da nema ništa ljepše od sadnje drveta jer ono stoji za dugoročnost.

“Sretan sam što sam danas dobio priliku da posadim lipu na jednom od najljepših mjesta u ovom gradu”, dodao je Vos.

- -

Zadovoljstvo je izrazio i ambasador Islamske Republike Iran Mahmoud Heidari.

“Nadam se da ćemo uvijek biti svjedoci mira, stabilnosti, progresa i prijateljstva kako u Sarajevu tako i BiH. Danas je zasađeno drvo prijateljstva. Želim istaći da je stablo prijateljstva između BiH i Irana veoma jako i čvrsto”, pojasnio je Heidari.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...