Ambasadorica Njemačke uputila pismo zahvale službenicima koji su gasili požar na vozilu njemačke porodice 

Preporučujemo

Ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću uputila je pismo zahvale za spontanu i profesionalnu pomoć pripadnika GPBiH u gašenju požara na vozilu njemačke obitelji.

Rejhan Raković, Nermin Burzić i Šefik Muratović u službenom vozilu na magistralnom putu u mjestu Nova Bila 26.7.2018. godine uočili su plamen na zadnjem dijelu kamper kombija njemačkih registarskih tablica koji je bio ispred njih. Raković i Muratović promtno su pristupili gašenju požara i evakuaciji iz kombija njemačke porodice s dvoje male djece, dok je Muratović kontrolirao saobraćaj.

U kombiju su bile i dvije boce plina, zbog čega se moralo hitno reagirati. Požar su do dolaska vatrogasaca gasili protupožarnim aparatima iz službenog, ali i drugih vozila, jer su brojne aparate dali građani.

Ambasadorica Hohmann u pismu se zahvalila osobno i u ime porodice Berhard navedenim policijskim službenicima koji su brzom reakcijom spriječili pogoršanje situacije i tjelesne povrede njemačkih državljana

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...