Američke trupe prodefilovale Banjom Lukom

preporučujemo

Tokom priprema za veliku vojnu vježbu “Brzi odgovor 21”, kolona kamiona u kojoj su se nalazile i američke trupe jučer je prošla Banjom Lukom, informacija je koju je na svom Facebook profilu komentirao Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a.

– Slučajno ili ne, upravo na dan vojske RS-a američke trupe defiluju Banjom Lukom. U pratnji Vojne policije Oružanih snaga BiH i Policije RS-a, koje su pratile i osiguravale kolonu teških američkih kamiona sa naoružanjem i vojnicima, ne dozvoljavajući građanima da im se približe, prije nešto više od pola sata konvoj američkih vojnih vozila prošao je kroz Banju Luku na putu za Manjaču. Konvoj vojnih vozila privukao je veliku pažnju Banjalučana koji su se čudili otkud američka vojska i vojnici u centru najvećeg grada RS-a – napisao je jučer Vukanović.

Američki vojnici učestvovat će na velikoj vojnoj vježbi na Vojnom poligonu bivše JNA na Manjači sa pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Milorad Dodik je ranije tvrdio da je vježba na Manjači “on line”.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...