Amra Haračić i Nedžada Avdić nove članice Socijaldemokratske partije BiH

preporučujemo

U prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine su Amra Haračić i Nedžada Avdić, ispunjavanjem partijskih pristupnica, zvanično postale nove članice SDP BiH.

U nekoliko posljednjih mjeseci evidentan je pristup velikog broja novih članova SDP-u, tako da je dolazak dvije zastupnice sa područja Tuzlanskog kantona nastavak tog trenda.

Činjenica je da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti, jer mnogi SDP vide kao jedinu branu protiv politika jednoumlja i agresivnog nacionalizma, koji posebno postaje aktuelan u predizborno vrijeme.

Pristupanje Amre Haračić i Nedžade Avdić je dodatni doprinos kadrovskom jačanju partije na području Tuzlanskog kantona. Sasvim je sigurno da će ove dvije zastupnice pomoći SDP-u da do oktobarskih izbora učvrsti svoju poziciju političkog lidera u ovom kantonu, ali i u cijeloj BiH,saopćeno je iz SDP-a BiH.

Nedžada Avdić je zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona, dok je Amra Haračić zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

 

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...