- Advertisement -

Amra Zulfikarpašić tvrdi: Miomirkinu objavu o ezanu poslala sam rukovodstvu Naše stranke, nisu reagirali

Preporučujemo

Nakon što se društvenim mrežama proširio email u kojem se negativno govori o ezanu, a koji je poslala zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH Miomirka Mila Melank, iz ove stranke su kazali da nisu znali za mail, a onda se oglasila se i nekadašnja funkcionerka ove partije, Amra Zulfikarpašić.

Ako je suditi prema njenim izjavama, vrh ove partije još je 2018. godine znao za email u kojem se problematizira puštanje ezana s minareta sarajevskih džamija.

Zulfikarpašić je, najprije, reagirala na jedan od komentara na društvenim mrežama na ovu temu.

– ULUPUBIH nikad nije organizirao performanse takvog karaktera. Apsolutno je nepošteno trpati sve članove u vlastiti glib – napisala je ona.

U razgovoru za politicki.ba Zulfikarpašić je objasnila da je dugi niz godina aktivna članica Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH).

Predmetni email našla je u inboxu udruženja.

– Ova objava (“umjetnički performans”) je iz vremena kad je Miomirka Mikanović Melank radila kao sekretarica u ULUPUBIH-u. Očito da je zloupotrijebila mail adresu udruženja ali pošto je ubrzo ušla u Federalni parlament i napustila radno mjesto sekretarice ULUPUBIH-a, smatrali smo da se Naša stranka, koju Miomirka zastupa u Federalnom parlamentu, treba tim baviti. Tada sam Miomirkinu objavu poslala predsjedniku i potpredsjedniku stranke, ali reakcija je izostala – kaže Zulfikarpašić, prenosi Istraga.ba.

Upitana da li se sjeća kada je to uradila, ona je odgovorila da nije sigurna, ali da vjeruje da je to bilo nekad krajem 2018. godine.

Dodaje i da je kasnije napustila Našu stranku, a samim tim nije je više ni zanimalo šta se tamo dešava.

Zulfikarpašić je i u izjavi za politicki.ba ostala pri stavu da se ne radi ni o kakvom istraživanju.

– Ako objavljujete segmente istraživačkog rada morate pri objavljivanju navesti da se radi o citatu iz “tog i tog” rada – zaključila je.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini...