Anketa Kalman radija: Stranka za Bosnu i Hercegovinu treća po broju glasova građana

Preporučujemo

Da su sutra Opći izbori u Bosni i Hercegovini najbolje rezultate bi imale tri političke stranke, SDA, SDP i Stranka za Bosnu i Hercegovinu, pokazuje najnovije anketiranja građana na Kalman radiju.

Ovi rezultati ankete ukazuju na velike promjene u političkom raspoloženju posebno što su isto glasova dobile SDA i SDP, dok je Stranka za Bosnu i Hercegovinu na trećem mjestu po broju glasova, a slijede je Narod i Pravda i Naša stranka.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu čij je predsjednik Semir Efendić, po Kalmanovoj anketi, ali i drugim pokazateljima, napravila je veliki skok u odnosu na poziciju koju je imala ranijih godina. Povjerenje građana u Stranku za BiH vratilo se dolaskom Semira Efendića za lidera ove stranke. Efendića građani u sarajevskoj Općini Novi Grad poštuje iz razloga što je napravio dobre stvari, pa je ova općina postala najrazvijenija u Bosni i Hercegovini. Osim toga ova stranka je na izbore izašla sa konkretnim rješenjima za probleme s kojima se Bosna i Hercegovina suočava.

U anketu uživo na Kalman radiju bili su uključeni građani iz 37 bh.gradova koji su imali  priliku glasati za kandidate kada je riječ o budućim članovima Predsjedništva BiH, ali i za stranke koje će sa svojim kandidatima izaći na izbore. Na osnovu rezultata Kalmanove ankete, primjetno je da su Bosanci i Hercegovci veoma zainteresovani da izađu na Opće izbore koji će se održati 2. oktobra ove godine.

Do održavanja izbora ostalo je nešto više od sedam dana, i ovo je u Bosni i Hercegovini najozbiljnija anketu koja pokazuje kakvi se otprilike mogu očekivati izborni rezultati. Inače, ankete iako se rade, najčešće se rade po narudžbi političkih stranaka, pa rezultati tih anketa budu onakvi kakve rezultate stranka naručilac i očekuje. Ovo je bila anketa građana. Ova anketa u odnosu na druge ima prednost s obzirom da se ljudi uživo javljaju u emisiju i iznose svoje mišljenje kao i ocjene o kandidatima i strankama.

Najnovije

SAD proglasile Iran potpunim odbrambenim partnerom Rusije

Sjedinjene Američke Države proglasile su Iran "najvećim vojnim pomoćnikom Rusije", rekavši da su se odnosi dvije zemlje "zagrijali do...