AntiDayton pokret: Kako MUP KS pada u pogrešne ruke; vladaju i šetaju lica koja imaju sumnjive prošlosti, koji negiraju genocid, veličaju ratne zločince…

preporučujemo

Nihad Aličković osnivač AntiDayton izrazio je zabrinutost zbog aktuelnih dešavanja u MUP-u Kantona Sarajevo, te se oglasio na društvenim mrežama.

Aličković se prvobitno osvrnuo na to kako je Klisara mogao biti komandir  JZS, sada načelnik PU Novi Grad, a ima samo diplomu Fakulteta za saobraćaj, dok su zaobiđeni školovani ljudi, vrhunski kriminalisti i pravnici sa puno boljim biografijama. Iz AntiDayton pokreta iskazali su veliku zabrinutost i zbog činjenice da je predsjedavajući komisije za prijem novih sužbenika Željko Klisara imao poseban odnos sa Biljanom Plavšić, oduđenom za ratne zločine.

Komesaru Selimoviću su poručili da dobro pripaze prilikom zapošljavanja, jer postaje strašno i nezamislivo, da MUP-om KS vladaju i šetaju lica koja imaju sumnjive prošlosti, koji negiraju genocid, veličaju ratne zločince ili u komentarima po društvenim mrežama Bošnjake u Sarajevu nazivaju Turcima i vrijeđaju i ismijavaju arapske turiste i slično!

Facebook status prenosimo u cjelosti:

‼️NEMOJTE ZAOBIĆI OVAJ POST POSEBNO GRAĐANI KANTONA SARAJEVO MADA SE TIČE SVIH NAS‼️PODIJELI DALJE‼️

 

🚓‼️KAKO MUP KANTONA SARAJEVO PADA U POGREŠNE RUKE‼️🚓

Nedavno sam objavljivao tekst na facebook profilu u kojem sam navodio detalje oko velikog broja uposlenika u MUP-u KS koji potajno a i javno veličaju ratne zločince, negiraju genocid i slično.

Većina takvih uposlenika u MUP-u KS dolazi iz Lukavice, iz Mokrog, sa Pala i sličnih mjesta oko Sarajeva koji se nalaze u tzv. republici srpskoj.

Nedavno objavljujući navedeni tekst, očekivao sam da će doći do određenog vida sankcije za određeno lice zbog veličanja odbjeglog ratnog zločinca i bivšeg generala tzv. vrs-a Dragana Josipovića.

🔥 Za informaciju, Dragan Josipović je trenutno u Srbiji i jedan je od osnivača udruženja “ČAST OTADŽINE” čiji su osnivači pretežno vojna lica sa i bez potjernica iz BiH poput Milana Jolovića Legende, Rajka Kušića i drugih… Poznato je da ova “ekipa” jako često javnim istupima i natpisima daje maksimalnu podršku Miloradu Dodiku u priči o nezavisnosti tzv. republike srpske i da se javno stavlja na raspolaganje! 🔥

➡️ Navedeno lice koje je svojim natpisima pohvaljivalo ratni period odbjeglog Generala Josipovića je uposlenik MUP-a KS, GORAN RADONJIĆ. Navodno je po do sadašnjim saznanjima bio uposlen u PU1, nakon toga u stanici policije Novi Grad a sada obnaša funkciju INSPEKTORA u općini Centar. Inače supruga Gorana Radonjića je uposlena u JU “Djeca Sarajeva” u kojima nije moguće tako jednostavno dobiti posao.

Kako je moguće da prije zapošljavanja u MUP KS lica ne prolaze određene provjere pa čak i nakon toga, nakon što budu uposlene, trebalo bi da se neko bavi njima i da ih testira kao i sve druge.

Za Gorana definitivno tražimo UNUTRAŠNJU KONTROLU zbog navedenih radnji. Pohvaljivanje i divljenje Josipoviću o kojem svjedoće i žrtve agresije i genocida i pamte ga u mjestima Vogošća i Ilijaš kraj Sarajeva kao krvnika, ne može biti riječnik službenog lica MUP-a KS.

➡️ Pored navedenog lica tu je i ŽELJKO KLISARA. Željko je inače poznato ime i prezime iz tekstova medija o prljavim igrama unutar MUP-a Kantona Sarajevo. Željko Klisara, je poslije nekoliko krivičnih prijava, ali i serija tekstova u medijima sklonjen s pozicije komandira jedinice za saobraćaj. Da bi slučaj bio još gori, sada se nalazi na poziciji Načelnika (policijske uprave) PU Novi Grad.

Kako to da je Klisara mogao biti komandir i JZS, a sada načelnik PU Novi Grad, a ima samo diplomu Fakulteta za saobraćaj? Kako je moguće da su zaobiđeni toliko školovani ljudi, vrhunski kriminalisti i pravnici sa puno boljim biografijama.

Inače za Vašu informaciju Klisara je čudnim putevima završio na rukovodećim pozicijama MUP-a u KS-u, dok je prije toga u tzv. republici srpskoj radio kao DISPEČER AUTOBUSKOG SAOBRAĆAJA.

Svoj uspon u karijeri Klisara može zahvaliti osuđenoj za ratne zločine Biljani Plavšić s kojom je imao poseban odnos što je javnosti poznato odavno.

KAKO UZ OVAKVE. A ovakvih je zasigurno još more u MUP-u KS, da rade djeca šehida, RVI boraca, djeca kojoj su ubijeni otac ili majka ili brat i sestra tokom apsade Sarajeva ali i u drugim mjestima? Kako da se i oni osjećaju sigurno i kolegijalno ako osjete i znaju da im kolege nisu ni približnih stavova kao oni i da gaje ljubav prema ratnim zločincima?!

Ko prima nove kadrove i kakva je to selekcija kojom se odabiru novi službenici?

👨🏻‍✈️‼️A pazite sad, prije tri mjeseca je objavljen konkurs za prijem novih policijskih službenika u MUP KS. I zamislite, jedan od članova komisije za PRIJEM je upravo Klisara, i uz sve to nije samo član nego navodno PREDSJEDAVAJUĆI komisijom. Moguće je da je došlo do smjene unutar komisije u proteklim danima pa se od trenutnog stanja ograđujemo ali definitivno bio je do nedavno što dovoljno govori o tome da poput navedenog Gorana možemo očekivati i slične pripanika MUP-a KS kao nove službenike‼️👨🏻‍✈️

Postaje strašno i nezamislivo, da MUP-om KS vladaju i šetaju lica koja imaju sumnjive prošlosti, koji negiraju genocid, veličaju ratne zločince ili u komentarima po društvenim mrežama Bošnjake u Sarajevu nazivaju Turcima i vrijeđaju i ismijavaju arapske turiste i slično!

Ovome se mora stati u kraj ma ko upravljavo ovim tijelima, ma ko bio pitan, ma ko bio taj neko ko misli da on odlučuje.

MUP KS je služba na koju se građani Kantona Sarajeva mogu osloniti u svakom pogledu, međutim sumnja u takvu sigurnost polako dolazi s obzirom da se pojavljuju imena i ličnosti koje baš ne ulijevaju povjerenje svojim ponašanjem, stavovima, natpisima i prošlošću!

Tim povodom pozivamo Komesara Selimovića da dobro pripaze koga primaju u toku ovog trenutnog konkursa u MUP-KS!

Nihad Aličković

AntiDayton pokret

Index.ba

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...