Apokaliptični prizori iz Hrvatske: Snažno nevrijeme pogodilo pojedine dijelove

Preporučujemo

Od ranog jutra u dijelovima Hrvatske neprestano pada kiša popraćena grmljavinom. Ogromna količina padavina sručila se na grad Novi Vinodolski gdje su neke ceste zatvorene.

Prema informacijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Novog Vinodolskog, svi raspoloživi vatrogasci su na terenu i pomažu.

Najteže je pogođeno najniže područje Novog Vinodolskog, oko trgovačkih centara Plodine i Tommy, gdje se izlila bujica iz korita. Poplavljene su ceste, na nekima je onemogućeno prometovanje, a na drugima je znatno otežano.

Bujice su se tijekom jutra slijevale strmijim ulicama, poplavljujući kuće. U vodi su ostali zaglavljeni automobili i autobusi.

Kako pokazuje i video, prava bujica nosi sve pred sobom, a voda ulazi u kuće, pa će štete sigurno biti, piše Novi list.

Jaka kiša poplavila je i dijelove Općine Malinske na otoku Krku, a na terenu su vatrogasci.

Zbog obilnih padalina poplavom pogođenih dijelova PGŽ, ponajviše na području Malinske i Novog Vinodolskog, župan Zlatko Komadina podigao je u pripravnost Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a u pripravnosti su i vatrogasne postrojbe od kojih je dio na terenu, priopćili su iz ureda župana.

 

Najnovije

Mostar: Tijelo državljanina Malezije koji je skočio sa Starog mosta u Neretvu još nije pronađeno

Tijelo državljanina Malezije koji je sa Starog mosta u Mostaru prošlog utorka skočio u Neretvi i nije isplivao, uprkos...