Armin Berberović priznao krivicu na ročištu za određivanje pritvora

Preporučujemo

Večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću koji je u petak u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći ubio mladu doktoricu Azru Spahić te povrijedio njene dvije prijateljice. Na ročištu se izjasnio krivim, a sud će odluku o pritvoru donijeti u zakonskom roku.

Tužilaštvo KS je nakon izvršene kriminalističke obrade zatražilo jednomjesečni pritvor za Berberovića, a na večerašnjem ročištu su tužilaštvo i odbrana iznijeli svoje razloge za to.
Tužilaštvo KS smatra da bi on mogao ponoviti krivično djelo s obzirom na to da je u trenutku nesreće bio u alkoholizovanom stanju te navode kako bi u slučaju njegovog puštanja na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

On je inače vozio brže od ograničenja i bez položenog vozačkog ispita.

Njegov branilac Rusmir Karkin je kazao kako Berberović ima olakšavajuću okolnost jer nije ranije gonjen te da ne postoji formalno-pravni osnov za njegovo zadržavanje.

Tokom ročišta je Berberović priznao krivicu za saobraćajnu nesreću koja se dogodila u 23:30 sati 26. maja, u ulici Maršala Tita u Sarajevu. On je kazao kako se kaje, a otkrio je i da je radio u taxi službi. Međutim, njegov advokat ističe da on nije bio vozač, nego dispečer na taxi radio-centrali.

Odluku o pritvoru će sud donijeti u zakonskom roku.

Najnovije

Smajić očitao lekciju Forti: Služeći interesima Srbije i Hrvatske ugrožavate suverenitet vazdušnog prostora i sigurnost BiH!

Delegat Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Džemal Smajić izrazio je...