Armin Gigović je jedno od novih imena na spisku selektora – Spahić govorio o problemima koje su pravili Šveđani: “Tek smo danas dobili papir za njega”

Preporučujemo

Sportski direktor reprezentativnih selekcija Emir Spahić govorio je o novopečenom A reprezentativcu Bosne i Hercegovine Arminu Gigoviću.

Nekadašnji U-21 reprezentativac Švedske dugo se dovodio u vezu sa Zmajevima, ali nikada nije dobio poziv. A onda je na selektorsko mjesto stigao Sergej Barbarez. Gigović koji igra u danskoj za FC Midtjylland, pozvan je za utakmice protiv Engleske i Italije.

- -

– Spominjali smo ga u prošlosti više puta. Ne znam iz kojeg razloga i ne želim u to ulaziti zašto nismo uspjeli. Kad smo ga nazvali, to je bilo oduševljenje, kako njegovo, tako i njegovog oca – kazao je sportski direktor Emir Spahić, dodavši da su iz FS Švedske prethodnih dana stvarali probleme, nisu se javljali…

– Tek smo danas dobili papir za njega, potvrdu od FS Švedske. On je sam napravio veliki pritisak na njihove ljude iz Saveza, oni su reagirali i poslali nam papir koji treba – objasnio je Spahić.

Pored Gigovića, pozive za utakmice s Engleskom i Italijom dobili su novajlije Nikola Katić, Dženis Burnić i Stjepan Radeljić.

 

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...