Arslan slavi prvi rođendan: Hvala Allahu bezbroj puta, sretni smo što se ponovo smiješ

Preporučujemo

Dječak Arslan Kulačić kojeg je javnost upoznala i pratila posljednjih mjeseci danas slavi prvi rođendan, a samo prije nekoliko mjeseci Arslan se borio za život zbog tumora na mozgu.

– Sine naš, danas sam pustila suzu, ali od sreće -, napisala je Arslanova majka Amira na Facebooku.

– Sretni smo što si sa nama. Hvala Allahu bezbroj puta, sretni smo što se ponovo smiješ, sretni što te možemo zagrliti, poljubiti uzeti u svoje ruke, sretni što nema one velike patnje, bolova jauka… Živote naš, jedino naše, neka ti dragi Allah podari mnogo zdravlja ispuni tvoje odrastanje samo osmijehom. Ti si najhrabrije dijete, pokazao si šta znači biti pravi heroj. Danas i svaki dan neka milostivi bude tvoj zaštitnik a mi.., mi ćemo da živimo za tebe, za dan kada ćes se, inšallah, vratiti svojoj kući zdrav svojim najdrazim… Molit ćemo i dalje da gospodar spusti svoju milost, a ona nema granica. Volimo te ponosu napisala je Amira Kulačić-Burajić na Facebook grupi Pomozimo Arslanu da živi.

U proteklih nekoliko mjeseci Arslan je ujedinio ljude iz Bosne i Hercegovine, ali i svijeta, a od milja su ga prozvali Lavom. Ti ljudi danas su mu napisali brojne čestitke, uputili najljepše želje i posvetili pjesme.

Torta naručena čak iz Švedske

Podsjetimo, malom lavu je po rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET), odnosno po novoj klasifikaciji Svjetske zdravstvene organizacije iz 2016. godine iz grupe embrionalnih tumora.

Početkom novembra 2017. godine, kada je imao četiri mjeseca, Arslan je operisan u UKC Tuzla, ali se uprkos uspješnoj operaciji tumor nakon izvjesnog vremena, vratio i uvećao.Budući da druga operacija nije bila moguća, Arslan je krajem januara prebačen na liječenje na kliniku “Acibadem” u Istanbulu.

Prošlog mjeseca vijest da se tumor smanjio za 90 posto dočekana je s velikom radošću.

Najnovije

Ko to prijeti “nasiljem” Christianu Schmidtu? Oglasili se iz PIC-a o “ugroženosti”

U svjetlu nedavnih prijetnji, uključujući i prijetnje nasiljem, usmjerenih protiv visokog predstavnika Christiana Schmidta, oglasili su se ambasadori zemalja-članica...