Asocijacija mladih SBiH: Sramota je kako Vlada FBiH ponižava naše borce

preporučujemo

Tačno u 12 sati kao i svakog prvog u mjesecu, u većini se gradova oglasila sirena za opštu opasnost kao znak sjećanja na one mračne dane naše prošlosti. Dok su se mnogi u to vrijeme skrivali po skloništima, drugi su stali u odbranu i bili spremni dati svoj život za ovu našu jedinu domovinu.

Ti isti heroji se danas bore na temperaturama od -16 za svoja osnovna ljudska prava u državi koju su oni odbranili. Sramotno je kako se sadašnja Vlada FBiH ponaša prema tim herojima i izbjegava da uopšte započne rješavanje pitanja boračke populacije.

Mnogi od njihovih prijtelja su dali svoje živote, tako da bi mi i naše buduće generacije očuvali ovu lijepu zemlju, koja se zove Bosna i Hercegovina. Oni su naši roditelji, kojima ćemo zauvijek biti zahvalni za žrtvu koju su bili spremni naparaviti za nas i našu domovinu.

Veliki broj nas smo danas u tim godinama u kojim su oni, ostavljajući svoje porodice, obukli blatnjave čizme, improvizirane uniforme noseći sa sobom ono par metaka što im se dalo i išli u hladne rovove neznajući da li je to njihov posljednji dan na ovoj zemlji.

Koliko god im nuduili, nikada neće biti dovoljno za žrtvu koju su podnijeli, ali barem im dajte ono malo što traže da bi mogli preživjeti. Nemojte im prijetiti policijom i nasiljem, nego vratite dostojanstvo našim herojima!, saopšteno je iz Asocijacije mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...