– Tvrdnje koje novoizabrani gradonačelnik istočnog Sarajeva iznosi o tome da je Bosna i Hercegovina, po njegovim riječima nemoguća, jer mu je na njegove zahtjeve za promjenama naziva ulica i spomen ploča, odlučno odgovoreno da to toga neće doći, jer se historija i historijske činjenice neće i ne mogu prekrajati, najblaže rečeno predstavljaju bezobrazno i licemjerno ponašanje.

Taj isti gradonačelnik prije samo nekoliko dana iz čiste obijesti i mržnje skinuo je zastavu države Bosne i Hercegovine ispred sjedišta gradske uprave u Lukavici, što je jedinstven slučaj vjerovatno u cijelom svijetu i sebi dao za pravo da nakon toga napada Sarajevo i traži izmjenu naziva ulica i spomen ploča, te da priča o ugroženosti Srba u Sarajevu – navodi se u saopćenju AM SDA.

Taj isti gradonačelnik, dodaju, namjerno ili ne zaboravlja da skoro svaka druga ulica u Istočnom Sarajevu nosi naziv nekog ratnog zločinca, počevši od ulice draže Mihailovića u kojoj se nažalost nalazi i studentski dom.

– Pitamo javno gradonačelnika istočnog Sarajeva koliko Bošnjaka i Hrvata je zaposleno u javnom sektoru grada Istočno Sarajevo i jedinica lokalne samouprave u njegovom sastavu i koliko ulica u tom gradu nose naziv po nekom Bošnjaku ili Hrvatu. Taj grad pripada i Bošnjacima i Hrvatima, odnosno barem bi trebao pripadati – zaključeno je u saopćenju.