Assadov režim natjerao grupu od 100 ljudi u minsko polje

Preporučujemo

Režim sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i terorističke grupe koje podržava Iran natjerali su u minsko polje grupu od 100 osoba koje su se odbile boriti su njihovim redovima te željeli preći u regije pod kontrolom opozicije. U eksplozijama u minskom polju poginulo je osam, a povrijeđeno 15 osoba, javlja anadolu Agency (AA).

Prema informacijama koje je novinar AA dobio iz izvora bliskih opoziciji, grupa od 100 osoba željelja je preći na teritoriju pod kontrolom opozicije nakon što su odbili da budu prisilno regrutovani u redove Assadovog režima.

- -

Civili su iz grada Dera, u pratnji vojnika Assadovog režima i pripadnika terorističkih grupa koje podržava Iran, prebačeni su u mjesto Nubbul, nadomak Halepa, koje je pod kontrolom režima.

Civile koji su željeli preći na područja Afrina i Idliba, a koje kontroliše opozicija, potom su uputili kroz minsko polje. U eksplozijama mina poginulo je najmanje osam, a povrijeđeno 15 osoba. Ranjeni su prebačeni u bolnice u Afrinu.

Još uvijek se ne zna šta je sa ostalih 77 osoba iz grupe.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...