Australija: U Sydneyju uhvaćen dječak koji je stavio igle u jagode

Preporučujemo

Za paniku nastalu među Australcima zbog igli u jagodama, odgovoran je dječak, koji je priznao krivicu ističući kako se želio našaliti, javlja Anadolija.

Zamjenik šefa policije New South Walesa (NSW) Stuart Smith saopćio je kako je dječak priznao da iz šale prije nekoliko dana u Sydneyju stavio igle u jagode.

”Namjera nije važna, ovaj postupak je mogao imati ozbiljne posljedice. Ustanovili smo da je dječak nekoliko puta izveo neslane šale, a među njima je i stavljanje igli u jagode”, kazao je Smith.

Prema zakonu u ovoj saveznoj državi, kazna za svjesno nanošenje štete namirnicama je do deset godina, a nagrada za dojavu o počiniocima ovog kaznenog djela je i do 100.000 australskih dolara (gotovo 62.000 eura).

Kriza s iglama u jagodama pojavila se nakon što je prošle sedmice u Queenslandu jedna osoba hospitalizirana zbog bolova u stomaku izazvanih nakon konzumiranja voća. Otkriveno je da je u jagode stavljena šivaća igla, a kriza se proširila na Victoriju, West Australiju, New Sout Wales i Tasmaniju.

Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju kako je oko 100 osoba pojelo jagode u kojima se nalazila igla.

Najnovije

Nogometaš uhapšen nakon što je sudiji slomio rebra i nos tokom napada na terenu

Nogometaš iz nižih engleskih liga uhapšen je zbog sumnje da je teško napao sudiju. Dave Bradshaw je vodio subotnji okršaj...