Austrija: Ko bude drastično prekoračio brzinu ostat će bez vozila

Preporučujemo

Vozače koji krše ograničenja brzine u Austriji očekuju nove oštre kazne. U slučaju ekstremnog kršenja ograničenja brzine, policija će od 2024. godine moći odmah oduzeti vozilo.

Od marta 2024., vozači koji budu drastično prekoračili ograničenu brzinu mogu izgubiti automobile, a posebno će oštro biti kažnjeni učesnici ilegalnih automobilskih utrka.

- -

Budući da mnogo vozača očito nisu odvratile prethodne kazne, Austrija je već pooštrila mjere protiv prekoračenja brzine 2021. godine. Stranci koji budu znatno kršili ograničenja brzine neće biti izuzeti od drakonskih kazni.

U Austriji su ove godine donijeli odluku o daljem pooštravanju koje će se primjenjivati ​​od marta 2024.

U slučajevima posebno bezobzirnog i opasnog prekoračenja brzine, vozila se mogu zaplijeniti na licu mjesta.

Naprimjer ako je ograničenje brzine veće od 60 km/h u urbanim sredinama ili više od 70 km/h izvan grada, a neko vozi više od 80 km/h u gradu ili 90 km/h van gradskog područja brže od dozvoljene brzine – može trajno izgubiti svoj automobil.

- -

Od 2021. godine svako ko je uhvaćen da vozi 30 km/h više od dozvoljenog morao je platiti kaznu od najmanje 150 eura. Kazna se sada povećava na 5.000 eura.

Međutim, maksimalne novčane kazne obično se treba bojati samo u veoma ozbiljnim slučajevima i za ponovljene prekršaje, javlja ADAC.

Najnovije

Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje sudbina

Pripadnici islamske vjeroispovijesti večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se, prema vjerovanju muslimana, ispisuje sudbina.Po takvimu Rijaseta Islamske zajednice...