Autobusi iz cijele RS pristižu na miting u Banju Luku, bina i trg su već spremni za događaj

Preporučujemo

Autobusi s učesnicima mitinga “Srpska te zove” iz cijelog bh. entiteta Republika Srpska počeli su pristizati u Banju Luku, a bina i trg su spremni za početak događaja.

Na Trgu Krajine gdje će danas biti održan miting pod nazivom “Srpska te zove” već je postavljena bina, ulica je zatvorena za saobraćaj, a prvi autobusi počeli su pristizati u Banju Luku.

- -

U toku je još uvijek sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, a s obzirom na to da se nalaze tek na drugoj tački dnevnog reda od šest, očekuje se da će u vrijeme mitinga biti održana pauza, a po njegovom završetku zastupnici će se vratiti u skupštinske klupe.

Današnji skup je reakcija bh. entiteta RS nakon pokretanja rezolucije o Srebrenici u UN-u o kojoj će se voditi rasprava na Generalnoj skupštini u maju. Naime, politički vrh RS-a uporno tvrdi da ta rezolucija etiketira Srbe kao genocidan narod iako je u više navrata ponovljeno da se nigdje ne spominju Srbi, niti Srbija. Bez obzira na to, odlučeno je da se danas mobilizuje narod iz RS-a, kako bi se branio, po ko zna koji put, od apstraktnih napada.

Miting će se održati u 18 sati, a opozicione stranke mitingu vlasti se neće odazvati, osim Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banje Luke, koji je najavio dolazak.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...