Autoput Beograd – Niš: Šestoro mrtvih i desetine povrijeđenih u dva lančana sudara

Preporučujemo

Šest osoba je poginulo, a tridesetak je povrijeđeno u lančanim sudarima u oba smjera na autoputu Beograd – Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca. Saobraćaj je, kako javlja RTS, obustavljen u oba smjera.

Naime, paralelno su se dogodile dvije saobraćajne nesreće, jedna u smjeru Beograd – Niš, druga u smjeru Niš – Beograd.

- -

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, tri osobe su poginule, a deset osoba povrijeđeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se desio na istom mjestu, ali u drugom smjeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od 10 je povrijeđeno. U sudaru je, kako javlja Blic, učestvovalo devet kamiona i nekolio automobila.

Udesi su se dogodili u gotovo isto vrijeme oko 7.15. Na mesto udesa upućeno je više vatrogasnih kola i kola Hitne pomoći. Kako se saznaje, dva kamiona su se zapalila.

Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

- -

“Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju”, posvjedočio je za RTS jedan od vozača.

Na licu mjesta je jeziv prizor, sudarili su se i kamioni, neki automobili su gotovo uništeni. Svjedoci su u šoku od jezvog prizora.

– Bilo je jako nepregledno, vidio sam pored sebe u kolima mrtvu ženu, a pored nje dvoje djece… – rekao je jedan od očevidaca.

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...