Autoput Beograd – Niš: Šestoro mrtvih i desetine povrijeđenih u dva lančana sudara

Preporučujemo

Šest osoba je poginulo, a tridesetak je povrijeđeno u lančanim sudarima u oba smjera na autoputu Beograd – Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca. Saobraćaj je, kako javlja RTS, obustavljen u oba smjera.

Naime, paralelno su se dogodile dvije saobraćajne nesreće, jedna u smjeru Beograd – Niš, druga u smjeru Niš – Beograd.

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, tri osobe su poginule, a deset osoba povrijeđeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se desio na istom mjestu, ali u drugom smjeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od 10 je povrijeđeno. U sudaru je, kako javlja Blic, učestvovalo devet kamiona i nekolio automobila.

Udesi su se dogodili u gotovo isto vrijeme oko 7.15. Na mesto udesa upućeno je više vatrogasnih kola i kola Hitne pomoći. Kako se saznaje, dva kamiona su se zapalila.

Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

“Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju”, posvjedočio je za RTS jedan od vozača.

Na licu mjesta je jeziv prizor, sudarili su se i kamioni, neki automobili su gotovo uništeni. Svjedoci su u šoku od jezvog prizora.

– Bilo je jako nepregledno, vidio sam pored sebe u kolima mrtvu ženu, a pored nje dvoje djece… – rekao je jedan od očevidaca.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...