Autor pjesme “Pukni, zoro” u šoku slušao Dodikovo pojašnjenje o tome kako je nastala pjesma

preporučujemo

Popularni slovenački kantautor Magnifico u šoku i sa nevjericom gledao je dio press konferencije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je pojašnjavao kako je i kada nastala pjesma “Pukni, zoro”.

– Ja sam pjevao “Pukni, zoro” pjesmu, on je to pogrešno razumio vjerovatno. To je divna pjesma koju su pjevali srpski vojnici na Kajmakčalanu prvi put. U teškim borbama su se borili da se vrate na prostor Srbije, na Solunskom frontu i jedna divna pjesma koja ne vrijeđa nikoga, koja pjeva i opjevava ratnike koji se vraćaju iz rata, a ne ratnike koji idu u rat – rekao je Dodik.

Magnifico je uz video na Facebooku objavio kratko komentar: “Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem..”

Pjesmu “Pukni, zoro”, ovaj slovenački kantautor posvetio je djedu koji je bio srpski vojnik na Solunskom frontu, u Prvom svjetskom ratu.

Uradio ju je prije 11 godina za seriju i film “Montevideo, Bog te video”.

– Bjela (Dragan Bjelogrlić) mi je tražio da bude novo, a da opet bude staro… Kasnije su kružile legende o tome ko je pjesmu napisao, čak se pričalo da je zapis nekog starog ratnika, ali nije, napisao je jedan Ljubljančanin, to jest ja! Mnogi u to nisu mogli da povjeruju, čak sam i svoju majku jedva ubijedio da sam ja stvorio “Pukni, zoro” – našalio se se Magnifico gostujući u jednoj TV emisiji.

Pročitajte:  Ko sve u RS strahuje od međunarodnih sankcija? - Nigdje nema potpisa Dodika koji će gaziti do posljednjeg Srbina

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...