- Advertisement -

Avdović o Milanoviću: Republika Hrvatska ima najsmješnijeg predsjednika, smiješno je ponekad u politici tragično

Preporučujemo

Erol Avdović, dugogodišnji izvještavač iz UN-a za bh. medije, oglasio se na svom Twitter nalogu povodom današnje odluke Finske o ulasko u NATO.

S obzirom da je hrvatski predsjednik prije nekoliko sedmica odlučio “uslovljavati” ulazak Finske i Švedske u NATO sa izbornom reformom u BiH, Avdović je uputio zanimljiv komentar.

On je, naime, u sarkastičnom stilu upitao da li su, američki predsjednik Joe Biden i njemački kancelar Olaf Scholz, spremni ponizno moliti Milanovića.

– Neka se spremi Zoran Milanović da već slijedećeg tjedna počne blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO, a predsjednik Biden i kancelar Scholz neka se spreme najponiznije moliti hrvatskog predsjednika, smiješnog, da im ne kvari geostrategiju Evrope, rekao je Avdović.

Avdović smatra kako je Milanović najsmješniji hrvatski predsjednik od 1992. godine.

– Da li je Milanović možda za Vučićevu inicijativu “Otvoreni Balkan” umjesto NATO-a? Od kada je postala članica UN-a 22 maja/svibnja 1992., Republika Hrvatska ima najsmješnijeg predsjednika – ovog sada – Milanovića. Smiješno je ponekad u politici tragično. Da ne vrijeđam klovnove, zaključio je Avdović.

Pročitajte:  EROL AVDOVIĆ: Dodik je jedan od političara zbog kojih nismo dobili kandidatski status, to ne umanjuje suodgovornost evropskih dužnosnika zaduženih za BiH
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Rusija prvi put od 1918. kasni s plaćanjem stranog duga

Rusija je prvi put u više od 100 godina propustila rok za plaćanje inozemnog duga, prenosi BBC pisanje Bloomberga. Moskva...