- Advertisement -

BACID II – Do 9. septembra otvoren drugi poziv

Preporučujemo

Poziv za finansiranje i sufinansiranje projekata u okviru programa BACID (Building Administrative Capacities in the Danube Region and Western Balkans – Izgradnja administrativnih kapaciteta u dunavskom regionu i zapadnom Balkanu) u organizaciji Austrijskog udruženja gradova i KDZ-a Centra za administrativna istraživanja otvoren je za prijavu do 9. septembra 2019. godine.

U toku ove godine na nivou Bosne i Hercegovine su implementirane ukupno četiri uspješne aktivnosti, finansirane iz ovog fonda. Jedna od njih je trodnevna „Sarajevo Smart City“ radionica, koja je u junu ujedinila stručnjake bečke Smart City Agencije i predstavnike gradske i kantonalne vlade Sarajeva u cilju podrške u pripremnim aktivnostima za izradu strategije pametnog Grada. Pored pomenute radionice iz ovog fonda su finansirane i dvije aktivnosti na nivou Republike Srpske i jedna aktivnost u cilju stručne podrške na nivou Federacije BiH.

Podrška BACID programa je namijenjena projektima u svrhu saradnje i razmjene znanja na lokalnom nivou Austrije i 6 država zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Makedonija i Srbija) kao i Republike Moldavije. Maksimalna vrijednost projektnog prijedloga za ovaj poziv može biti do 10.000 eura a suštinski zahtjev je da projekt doprinese sprovođenju 17 ciljeva održivog razvoja UN-ove agende 2030 ili sada već dobro poznatih Sustainable Development Goals (SGD).

BACID program je sufinansiran i od strane Austrijske razvojne agencije (ADA).

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Mještani Počitelja ogorčeni: Ovo je gore od korone, ovo je totalna blokada

Zbog najavljene obustave saobraćaja na magistralnoj cesti M-17, od Mostara prema Čapljini, tokom, praktično, cijele predstojeće turističke sezone, mještani...