Bajramske čestitke

Preporučujemo

Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama brojni bh. lideri uputili su čestitke  reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću i svim građanima Bosne i Hercegovine islamske vjere.

Šepić: Poštujmo jedni druge – to je jedini put za našu zemlju

- -

“U ime Nezavisnog bloka i svoje lično ime, svim muslimanima upućujem iskrene čestitke povodom Kurban bajrama. Ovaj praznik predstavlja blagodat, radost, kao i mogućnost da se obavi hadž, te se nadam da ćemo u predstojećim bajramskim danima ojačati i oplemeniti naše ljudske, porodične, prijateljske i komšijske veze.

Mi poštujemo običaje i tradiciju naroda i građana u Bosni i Hercegovini i kroz častan pristup želimo da omogućimo da naši ljudi i generacije koje dolaze mogu pošteno zarađivati i živjeti u svojoj domovini, podjednako na svakom pedlju naše zemlje, sa istim pravima i mogućnostima. Bosna i Hercegovina je stoljećima zemlja srednjeg puta, zemlja u kojoj je tolerancija imperativ i poštivanje drugog i drugačijeg jedini mogući pravi izbor.

U to ime, želim vam da dane Kurban bajrama, sa svojom rodbinom, prijateljima i komšijama, provedete u zdravlju, miru i sreći. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!”

Džaferović: Najiskrenije čestitke

- -

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je bajramsku čestitku.

“Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama svim muslimanima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke. Želim da Bajram provedete u zdravlju, miru, slozi i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!”

Bećirović: Praštajmo jedni drugima

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović je reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću i svim građanima Bosne i Hercegovine islamske vjere uputio čestitku povodom Kurban bajrama.

“Poštovani Reisu-l-ulema Kavazović,Vama lično, kao i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu, upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, uz želju da praznične dane dočekamo i proslavimo u zdravlju, berićetu i rahatluku sa svojim najbližim i najdražim. Kurban-bajram je jedan od najsvetijih praznika kod muslimana širom svijeta. Neka nas praznični dani dodatno potaknu i ohrabre da pravimo prijateljstva i saveze gdje god možemo. Zalažimo se za pravdu kada god vidimo da se želi nametnuti nepravda. Praštajmo jedni drugima, jer to učvršćuje veze među ljudima i narodima. Na kraju, ne zaboravimo da smo svi smo potomci jednih roditelja, svi imamo jedan dom, svi živimo u jednoj, jedinoj i jedinstvenoj domovini Bosni i Hecegovini.Bajram šerif mubarek olsun”, poručio je Bećirović.

Čović: Ojačati veze povjerenja i prijateljstva

“Kurban-bajram je blagdan zajedništva i darivanja. Zato želim da i ovaj Bajram provedete u slozi i miru, u zdravlju i veselju, zajedno sa vašim porodicama, prijateljima i susjedima, u duhu tolerancije i međusobnog razumijevanja. Želim vam da vas ovaj blagdan žrtve i darivanja učvrsti u vjeri, te približi susjedima, kako bismo ojačali veze povjerenja i prijateljstva za dobrobit našega društva, zajedničke nam domovine BiH. Još jednom od srca, svim vjernicima islamske vjere želim sretan i blagoslovljen Kurban-bajram”, poručio je Čović.

Puljić: Naše vrijeme treba graditelje mira

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je iskrene čestitke reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u povodu Kurban-bajrama, ističući da “svako vjersko slavlje izgrađuje duhovno osobu vjernika, ali i javno mnijenje produhovljuje”.

“Ovo naše vrijeme treba graditelja mira, suživota i tolerancije. Neka se to temelji u vjeri u Boga kojeg ispovijedamo i svjedočimo na ovim stranama živeći zajedno na istoj grudi i pod istim nebom”, napisao je kardinal Puljić te dodao da slavlje Kurban-bajrama, uz vjerski značaj žrtve, ima i socijalnu dimenziju.

Poželio je da Kurban-bajram “doprinese izgradnji boljih međuljudskih odnosa i spremnosti da zajedno gradimo u miru i jednakopravnosti našu budućnost iz vjere u Boga ovu našu BiH”.

Također se ispričao što neće moći nazočiti prijemu u povodu Kurban-bajrama te napomenuo da će u njegovo ime sudjelovati mons. Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije, prenosi KTA.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...