Bajramski darovi za migrante u Salakovcu: Daleko od najmilijih i zemalja EU

preporučujemo

Migranti islamske vjeroispovijesti smješteni u Izbjeglički kamp u Salakovcu dobili su jutros bajramske darove od brojih organizacija i udruženja s područja Mostara i BiH, odnosno od humanih građana, koji su i u minulim danima donosili kolače, sokove i hranu.

Daleko od svojih domova, izbjeglice su jutros klanjale Bajram-namaz u mjesnoj džamiji u Prigrađanima kod Salakovca. Osjećanja su, kazali su nam, bila pomiješana jer su i danas daleko od najmilijih i domova, a daleko i od zemalja Evropske unije kojim teže. Ipak, Bajram je poseban praznik za sve.

– Bajrami su ovdje malo drugačiji, ali je radost jednaka i ovdje i u Pakistanu. Čestitam svim dobrim ljudima u Bosni i Hercegovini ovaj veliki praznik. Hvala im što nam pomažu, kazao je Mujtaba Zaraj iz Pakistana, koji je kako je rekao tokom ramazana odlazio do džamije i stekao prijateljstva s ljudima iz džemata, prenijelo je Oslobođenje.

Najnovije

Afera s nabavkom medicinske opreme u RS-u: Maske nabavljane za 0,36 KM, a prodavane za 6,90 KM

Zloupotrebama u vezi s nabavkom medicinske opreme u RS-u, tokom pandemije virusa korona, pričinjena je šteta entitetskom budžetu koja...