Aleksandru Vučiću deset godina robije za pljačke “teške” pola miliona maraka

Preporučujemo

Aleksandar Vučić (27) iz Banja Luke osuđen je na deset godina robije jer je, po presudi banjalučkog Okružnog suda, bio član organizovane grupe koja je izvela više krađa i pljački, teških više od pola miliona maraka.

Prema presudi, on je bio član grupe koja je od oktobra 2014. do avgusta 2016. godine harala na području Banja Luke i Bijeljine, a plijen su im bili novac i cigarete, koje su potom preprodavane na crnom tržištu.

- -

U optužnici je navedeno da je ova grupa  najviše novca, oko 250.000 evra i 16.000 KM, otela od Dušana i Steve Travice, vlasnika mesne industrije “Dim-Dim”, koju su opljačkani i pretučani 4. decembra 2015. godine u banjalučkom naselju Borik.

Kao direktni učesnik ove pljačke označen je Vučić, ali Nemanja Umjenović (26) koji je ranije osuđen, kao i još jedna, za sada, nepoznata osoba.

Vučić je prije izricanja presude prizano da je učestovao u pljački “Pavlović banke” u Bijeljini, provali i krađi cigareta iz više kioska “Minutica”, kioska “Broj 15” i “Mog Marketa” u Banjaluci, ali je negirao učešće u pljački porodice Travica.

Ova razbojnička grupa otkrivena je u akciji  “Tiper”, koja je izvedena 16. novembra 2016. godine i tada je uhapšeno šest osoba. Aleksandar Vučić izbjegao je hapšenje u toj akciji, ali je uhapšen nekoliko mjeseci kasnije u Somboru, o čemu su “Nezavisne” prve pisale.

- -

U ovom slučaju ranije su osuđeni Nemanja Umjenović na pet i po godina zatvora, Jovica Grujić na dvije i po godine, Željko Grubor na dvije godine i tri mjeseca i Đorđe Brnić na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 6.000 KM.

Vladimir Stanić iz Banja Luke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest mjeseci zatvora jer je, po presudi, kao član kriminalne grupe uhapšene u akciji “Tiper”, učestvovao u prikrivanju i prepodaji ukradenih cigareta.

Vučićev otac, Dragoslav Vučić, nije krio nezadovoljstvo zbog presude.

“Ovo je lakrdija, kako ih nije sramota”, rekao je Dragoslav Vučić kratko za “Nezavisne”.

Aleksandra Metlić, advokat Vučića, kazala je za “Nezavisne” da će se žaliti na ovu presudu.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...