Banja Luka dobila prvu gradonačelnicu

Preporučujemo

Doris Čato, učenica Osnovne škole “Jovan Cvijić” preuzela je simbolično, na sedam dana, ključeve grada i funkciju od Igora Radojičića, gradonačelnika Banje Luke u okviru obilježavanja sedmice djeteta, javlja Anadolu Agency (AA).

-Potrebni su skejt parkovi, još vrtića još škola više igrališta, regulisanje saobraćaja, više zgrada – rekla je ona na pitanje koji će joj biti prioriteti u radu.

- -

Drugi učenici škole “Jovan Cvijić” dobili su brojne funkcije neophodne za funkcionisanje grada, od brige za komunalne poslove, finansije, prostorno uređenje do kulture i sporta.

Na opasku Radojičića da ima izuzetno ambiciozan plan za jednu sedmicu, izjavila je da će sa kolegama to planirano uspjeti završiti. Nakon predaje funkcije i ključeva grada Radojičić je mališane poveo u obilazak Gradske uprave, objašnjavajući ima kako funkcioniše upravljanje gradom.

- -

-Simbolično svake godine Banjaluka prepušta vlast u gradu najmlađima i dobili smo prvu gradonačelnicu – kazao je Radojičić.

Istakao je da je Sedmica djeteta prilika da podsjete na sve što treba da se radi za najmlađe od vrtića, igrališta, sportskih terena do boljih uslova u školama do potrebe za porodičnom njegom i brigom za djecu.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...