Banja Luka: Finalna konferencija o izazovima regionalne saradnje na zapadnom Balkanu

preporučujemo

U Banja Luci će danas biti održana konferencija o temi “Izazovi regionalne saradnje na zapadnom Balkanu”.Zajednička inicijativa Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) i Vijeća Evrope “Mladi u političkim strankama”, organizuje finalnu konferenciju o temi Izazovi regionalne saradnje na zapadnom Balkanu.

Inicijativa je provedena u okviru Škole za političke studije Vijeća Evrope s ciljem da otvori dijalog s mladim članovima političkih stranaka iz cijele BiH, te da im omogući da konstruktivno sudjeluju u konsultacijama o pitanjima EU.

Konferenciju će uvodnim napomenama otvoriti ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a Zlatan Kokić, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark) i šef Ureda Vijeća Evrope ambasador Drahoslav Štefánek.

Na konferenciji će se takođe obratiti član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji će govoriti o regionalnoj saradnji i evropskoj perspektivi BiH, zatim zastupnik u Evropskom parlamentu Kristian Dan Preda (Cristian) na temu evropske budućnosti zapadnog Balkana, i predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović o izazovima evropskih integracija, najavljeno je iz Ureda za komunikacije EU u BiH.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...