Bayern: Ne prihvatamo zlonamjerno i drsko izvještavanje

Preporučujemo

Bajeyrn iz Minhena sazvao je vanrednu konferenciju za medije zbog “drskog i zluradog izvještavanja koje se u posljednjih nekoliko dana dâ vidjeti u njemačkoj štampi”.

Bayern je u posljednje vrijeme u rezultatskoj krizi, vezao je remi i dva poraza u Bundesligi, a nemački mediji su to iskoristili za kritiku igrača i trenera Nika Kovača.

- -

Ispred predstavnika medija našli su se funkcioneri Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić.

“Lako je objasniti zašto je sazvana konferencija. U ponedjeljak poslije utakmice sa Holandijom seli smo, popričali i zaključili da izvještavanje kakvo viđamo u posljednjih nekoliko nedjelja više nećemo da prihvatimo. Navodi koje smo čitali bili su maslo pojedinih igrača, i to igrača Bayerna iz Minhena. Želim da vas podsjetim na član 1 Ustava Njemačke – Ljudsko dostojanstvo je nepovredivo”, istakao je Rummenigge i dodao:

“Nemam riječi za ono što se pisalo o Manuelu Neueru. On je četiri puta bio proglašen najboljim golmanom svijeta. Bez bilo kakvog pretjerivanja, ono što je Manuel postigao u posjlednjih nekoliko godina, ne ostavlja prostora da se o njemu misli drugačije. Kada o našim defanzivcima Matsu Hummelsu i Jeromu Boatengu pročitam da igraju ‘starački fudbal’, moram da se zapitam da li može dalje od ovoga. I Franck Ribery i Arjen Robben su godinama doprinijeli tome da je Bayern sjajna zvijezda na nebu. Polemika o njihovima godinama je drska”.

Rummenigge je podsetio na Bayernove uspjehe u prošlosti, kako piše Sport Klub.

- -

“Od 2012. godine imamo kontinuirani uspjeh. Šest puta smo bili šampioni Njemačke, osvajači Kupa i Superkupa. Kao šlag na torti, osvojili smo i Ligu šampiona. Ne treba zaboraviti ni to da je Njemačka 2014. sa mnogo igrača Bayerna koji su u reprezentaciji postala šampion svijeta. Danas je važan dan jer mi zlonamjerno izvještavanje više nećemo da tolerišemo”, zaključio je Rummenigge i podvukao da je uprava preduzela pravne korake protiv korporacije Axel Springer SE, u čijem je vlasništvu mnoštvo digitalnih medija, uključujući Bild, Velt i Fakt.

Odlučan je bio i predsjednik Uli Hoeness.

“Vjerujem da je vrijeme da se klub jasno pozicionira. Klub će u javnosti istupati jedinstveno. Kritički ćemo biti nastrojeni prema našim igračima, neke stvari ćemo interno dovesti u pitanje, ali nećemo prihvatiti izvještavanje u kojem nema nimalo poštovanja. Poslije utakmice sa Schalkeom svi su pisali da je Bundesliga već odlučena, 14 dana kasnije je u Bayernu sve pogrešno. Naravno da time nismo zadovoljni. Jedan klub ne može da se vodi ako se sve dovodi u pitanje. Mi interno analiziramo greške”, istakao je Hoeness.

Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić ništa manje nije iznenađen onim kroz šta Bajern prolazi.

“Meni su neki prebacili da nisam stao iza Kovača. Zašto? Ja nemam nikakvih dilema kada je Niko u pitanju. Ne moramo da se ljubimo javno. To je nepoštovanje. Šta se desilo? Dobro smo startovali, onda se desio pad u rezultatima. Situacija će se popraviti, u to smo sigurni. Ali dovesti u pitanje posao cjelokupnog kluba je neprihvatljivo. Nisam mogao da vjerujem koliko drsko je bilo izvještavanje u posljednje vrijeme. Borit ću se protiv toga”, istakao je Salihamidžić.

Bavarci trenutno sa 13 bodova zauzima šesto mjesto na tabeli, a svoj sljedeći meč igrate će u subotu od 15:30 sati protiv Wolfsburga.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...