- Advertisement -

Bayern spreman prodati Lewandowskog?

Preporučujemo

Bayern bi mogao ovog ljeta prodati svog najboljeg strijelca Roberta Lewandowskog ako on odbije njihovu ponudu za produženje ugovora, koji mu ističe u junu 2023, objavili su njemački mediji.

Naime, Bayern ima politiku da igračima starijim od 30 godina nudi produženje ugovora za godinu dana, međutim u slučaju poljskog golgetera, koji ima 33 godine, mogli bi napraviti iznimku. Prema njemačkim medijima, Bayern je spreman ponuditi produženje ugovora za još godinu dana uz istu platu, ili mu ponuditi dvogodišnji ugovor ako pristane na smanjenje plate.

Klupski direktori Oliver Kahn, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić nadaju se da će pitanje produženja ugovora biti uskoro riješeno.

Lewandowski je u ponedjeljak primio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta prošle godine u izboru FIFA-e. U Bayern je stigao 2014. iz Borussia Dortmund i dosad je u 356 nastupa za bavarski klub postigao čak 328 golova. Rekordna mu je bila sezona 2019–20. kada je zabio 55 pogodaka u svim takmičenjima. Prošle sezone se 48. puta upisao strijelce, a ove je nakon 26 utakmica već zabio 34 gola.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...