BBI centar uskoro i u Bihaću: Građani protiv, kompanija nudi 250 radnih mjesta

Preporučujemo

Trgovačko-poslovni centra koji se na jesen prošle godine trebao otvoriti u Bihaću, još čeka urbanističku dozvolu.

Kako je za Oslobođenje kazao Sead Živalj, generalni direktor kompanije BBI Real estate, koja je investitor projekta, prema zadnjim informacijama, postupak sa urbanističkim projektom bi se trebao okončati do aprila ukoliko ga usvoji Općinsko vijeće Grada Bihaća.

- -

– Napominjem da smo zahtjev za urbanističku dozvolu predali još u martu 2016. godine, da bi nam kasnije rekli da se treba izraditi urbanistički projekat i evo to još nije okončano. Da je sve išlo po našem prvobitnom planu, objekat se trebao otvoriti još prije pola godine, tačnije u septembru 2017, kazao je Živalj.

Komentarišući navode da se početku gradnje protivi i određeni broj građana Bihaća, on je istakao kako se uglavnom radi o vrlo malom broju, i to uglavnom okolnih stanara.

– Pa i kada smo radili BBI Centar u Sarajevu, bilo je negodovanja i toga će uvijek biti. Sada okolni stanari ističu kao prednost što žive pored BBI Centra, naglasio je Živalj.

On je dodao kako bi ovakav centar Bihaću donio mnogo, pogotovo imajući u vidu da je plan BBI Real estate kompanije da to bude reprezentativan objekat sa različitim sadržajima i sa brendovima koji do sada nisu bili prisutni u Bihaću, prenosi Buka.

– To bi sigurno oživilo taj dio grada s obzirom na to da je trenutno na toj lokaciji objekat kino Una, koji već dugo godina ne radi. Pored toga, zaposlilo bi se oko 250 radnika, kazao je on, dodajući kako početak radova ne ovisi o njima.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...