Bečarević o dometima Dodikove posjete Putinu: Predsjednik RS-a je iz Moskve najavio povećanje cijene gasa za BiH, ne pomaži nam više Mile, molim te

Preporučujemo

Milorad Dodik se danas nakon sastanka s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom javio iz Moskve dajući izjavu za RTRS u kojoj je, između ostalog, novinaru te medijske kuće prenio kako mu je Putin “obećao da će cijena gasa za BiH i dalje ostati povoljna”. Još je rekao da se cijena gasa utvrđuje svakih šest mjeseci, te da će ona ostati ista ili sa nekim malim povećanjem koje ima veze s tranzitom “koji je složen”.

Dodik je i ovu priliku iskoristio da se pohvali dobrim odnosima s Putinom rekavši da od njih najveći benefit imaju građani Sarajeva “koji su prošlu I ovu zimu imali istu cijenu gasa”.

Istovremeno me, požalio se Dodik, u Sarajevu napadaju do besmisla.

Na ovo “spašavanje” građana Sarajeva od visokih cijena gasa za “Slobodnu Bosnu” je odregovao kantonalni ministar komunalne privrede i infrastrukture Almir Bečarević:

“Dodik je iz Moskve najavio povećanje cijene gasa za BiH. Ujedno, pokazao je elementarno nepoznavanje po pitanju rokova kada se vrši korekcija cijene gasa. Nije, Mile, svakih 6 mjeseci već svaka tri mjeseca.

Ono što je interesantno, prozivajuci BN TV, ustvrdio je da će cijena gasa biti promijenjena na više zbog povećanja cijene transporta.

Moj Mile, cijena gasa MORA imati pad od III kvartala jer su pali i derivati nafte na bazi kojeg se formira cijena gasa. Ako cijena gasa bude porasla od III kvartala jedino samo mogu reći, NE POMAŽI NAM VIŠE MILE, MOLIM TE.”

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...