Bečarević: Vlada KS planira uvesti porez na nekretnine, “Trojka” polako stvara omču oko vrata građanima

Preporučujemo

Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Sarajevo Almir Bečarević danas je u saopćenju za javnost naveo da Vlada Kantona Sarajevo planira uvesti porez na nekretnine.
– Vlada Kantona Sarajevo je dovela ovaj Kanton na ivicu dužničkog ropstva. Vlada Kantona Sarajevo je prekomjernim trošenjem budžetskog novca i stvaranjem dodatnih obaveza po kolektivnim ugovorima dovela ovaj kanton na ivicu kolapsa. Vlada je besmislenim i neracionalnim ulaganjima u propale investicije dovela ovaj Kanton na ivicu budžetskog deficita – saopćio je Bečarević i dodao:
– Kao rješenje svih nagomilanih problema u budžetu KS premijer (M)Uk se oglasio sa spasonosnim rješenjem, Vlada će uvesti novi porez i to porez na nekretnine. Troškovi života u Kantonu Sarajevo lete u nebo, namirnice za ishranu sve skuplje, najavljeno poskupljenje električne energije, gorivo sve skuplje, gas najskuplji u regiji, poskupljenje komunalnih usluga u najavi i sada premijer (Nihad) Uk nalazi spasonosno rješenje za uništeni budžet. Kada propadate uvodite porez i to je poznati obrazac, a građani vam u ovoj situaciji dođu kao bankomat.

 

- -

Bečarević ističe da “Trojka” polako stvara omču oko vrata građanima i sve će učiniti da i dalje puni budžet direktno od građana, a stvaranje bilo kakve nove vrijednosti je samo misao, “jer kako bi to premijer realizovao kad mu je premijersko mjesto prvo zaposlenje”.

– Da je Kanton Sarajevo imao sreće, premijer Uk bi svoj profesionalni put krenuo od preduzeća Rad, gdje bi imao priliku stvoriti bar neku novu vrijednost npr. kontejner – saopćio je Bečarević.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...