Bećirović kaže da nije uklonio portret Alije Izetbegovića iz Predsjedništva, kao ni zastavu s ljiljanima

Preporučujemo

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića oglasili su se povodom špekulacija koje su plasirane u javnost da je iz Predsjedništva BiH uklonjena slika s portretom prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

Iz Bećirovićevog kabineta su naveli da je “riječ o običnim lažima

“Javno, odgovorno i istinito tvrdimo da član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, od dana stupanja na dužnost do današnjeg dana, nije skinuo sa zida portret Alije Izetbegovića. Pozivamo bivšeg člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da i on potvrdi ovu istinu i da zajedno pošaljemo poruku da je dosta gnusnih laži od kojih nemaju koristi ni Bošnjaci, ni bilo koji dobronamjeran čovjek u našoj državi”, saopćili su iz Kabineta.

Dodali su da je iz istih krugova mjesecima bila ponavljana laž da je Denis Bećirović izbacio zastavu Republike Bosne i Hercegovine s ljiljanima.

“Cijela javnost se naknadno uvjerila da je to bila još jedna neistina, te da je zastava na istom mjestu gdje je i bila ranije. Također, i ovu laž sa navodnim skidanjem slike ćemo uspješno razotkriti. Najjače oružje protiv laži je istina”, zaključuju.

Najnovije

Armin Berberović priznao krivicu na ročištu za određivanje pritvora

Večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću koji je u petak u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći ubio...