Bećirović razgovarao sa novim ambasadorom Nizozemske: Važno zaustaviti antidejtonske aktivnosti

Preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa novoimenovanim ambasadorom Nizozemske u BiH Hendrikom Gerritim Van den Doolom o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima dvije zemlje.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je poželio je ambasadoru Nizozemske uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini i upoznao ambasadora Van den Doola sa trenutnom situacijom u Bosni i Hercegovini i napadu na ustavni poredak naše zemlje.

On je rekao da je važno zaustaviti antidejtonske aktivnosti s ciljem bržeg nastavka evropske i euroatlantske integracije, te da se ne smiju potcjenjivati opasnosti u našoj zemlji.

U okviru nastupne posjete, ambasador Kraljevine Nizozemske u BiH rekao je da je Nizozemska predana pružanju podrške stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini. Ambasador je poručio da Nizozemske podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Posebnu pažnju poklonio je pitanju Srebrenice i naglasio da Nizozemska ima blisku saradnju sa Majkama Srebrenice i Memorijalnim centrom Potočari.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i ambasador Kraljevine Nizozemske konstatirali su da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, a da se ekonomski odnosi, s obzirom na postojeće potencijale, trebaju unaprijediti.

Značajnu sponu u odnosima Bosne i Hercegovine i Nizozemske predstavlja i bosanskohercegovačka dijaspora. U Kraljevini Nizozemskoj živi oko 60.000 građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Najnovije

Lana Pudar prošla u polufinale Evropskog prvenstva na 100 metara delfin

Sjajna Lana Pudar je prošla u polufinale Evropskog prvenstva u malim bazenima u utrci na 100 metara delfin.Lana je...