Begić: Dijelimo se isključivo na one koji su protiv nametanja i one koji su ‘za’ radi puke vlasti

Preporučujemo

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Zlatan Begić oglasio se danas na svom Facebook profilu, komentarom o aktuelnoj političkoj situaciji, s posebnim fokusom na odluke “trojke” i visokog predstavnika Christiana Schmidta.

“Danas se isključivo dijelimo na one koji su protiv izmjene izbornih pravila u izbornoj noći, suspenzije ustavnog poretka na 24 sata, produbljivanja višestruke nejednakosti glasa po vjerskoj osnovi, neprovođenja presuda Evropskog suda, diskriminacije ostalih ali i konstitutivnih naroda, protiv političke korupcije i na one koji su to prihvatili i dogovorili radi puke vlasti.

To jeste, na one koji su za demokratiju, vladavinu prava i pravnu sigurnost, i one koji su za pravno i političko nasilje. Sve druge podjele su lažne i služe za umirivanje savjesti.

Naša borba za demokratiju je čista, mi ćemo sa njom nastaviti bez obzira na sve izazove, prepreke i prijetnje, što je naše pravo.

Politika je prije svega ideja i borba za ideju, a ne samo vlast. Nije problem u onome što mi govorimo već u onome što vi radite”, poručio je Begić.

Najnovije

Mehmedović otkrio da li će napustiti SDA pa poručio: Bakir ne bi imao šanse sa ozbiljnim protukandidatom

Prije sedam dana Šemsudin Mehmedović je podnio prijavu o kandidaturi za predsjednika SDA koji je biran na 8. Kongresu...